Klijntje vertelt

Klijntje vertelt

In deze blog probeer ik op regelmatige basis tip en creaties te posten. Allemaal leuke kleertjes en spulletjes om het leven wat op te vrolijken met een lapje stof!

Gepost door in Stof op Dec 06, 2016 .
Naar jaarlijkse traditie maakte ik ook dit jaar een trui voor mijn enthousiaste metekindje. Naar jaarlijkse traditie koos ik weer voor de Friis Retrohoodie en naar jaarlijkse traditie koos ik voor een dierenprint. Hopelijk zal hij naar jaarlijkse traditie ook weer heet tevreden zijn :-)

Ik gebruikt de overlock en mijn gewone machine om 'namaak-coverlock' naden te maken (bij gebrek aan een coverlock) ik naaide de delen met de binnenkanten op elkaan aan elkaar en stikte vervolgens de naden plat, in de dit geval allemaal met rood garen.

De jongens hebben de trui allebei even gepast maar voor Gijs was hij echt te groot voor Klaas echt...

Gepost door in op Nov 03, 2016 .

In mijn vorig berichtje gaf ik al aan dat er nog twee jurkjes geknipt op me lagen te wachten. Eentje is af :-)

Ik koos voor een populair stofje dat in knippie werd gebruikt. Zelf ben ik niet zo rozig van smaak, maar Marjolein des te meer.
Om toch iets aan het te poezelige gehalte te doen, voorzag ik donkerblauwe zakjes in het jurkje. Dat breekt het roos toch een beetje. De mouwtjes liet ik voorlopig onafgewerkt, misschien pas ik dit nog wel eens aan, maar voorlopig vind ik het wel ruig!

Naar het vorige succes van haar flochskes kreeg ze er weer. Joepie.  Het patroon is weer de candy van la maison victor en ik kan al verraden dat...

Gepost door in Stof op Nov 03, 2016 .

Klaas had echt geen kleren meer nodig.... en er liggen nog twee geknipte kleedjes op mijn naaimachine te wachten... maar de roep van het berenstofjewas te luid :-)

Ik ging nog eens voor de Friss retrohoodie, die lag nog binnen handbereik van de vorige trui.
Ik combineerde de trui met een turquoise punta en donkerblauw nicky verlours (die is nu even op :-) ) en mijn eeuwige favoriet, streepjes boordstof.
 

 

Klaas tevreden en ik ook!
De stofjes staan naar goede gewoonte weer aan 15 % korting in de shop!
Groeten
annelies

Gepost door in Stof op Nov 03, 2016 .

Ook de jongens werden al voorzien van nieuwe truien. Zij staan alleen niet zo graag op de foto :-)
De truien hebben ook al allebei een verfdoop gehad, maar dat is op de foto gelukkig niet zo goed te zien.

Klaas kreeg een Friss retro hoodie in een okergeel insecten stofje..
Gijs kreeg ruige dino-vest, met rits zodat hij binnen de 3 min omgekleed is bij de turnles :-). voor hem gebruikte ik een patroontje uit ottobre maar ik weet eigenlijk niet echt meer welk...
 

Eén foto van elk dat was al een hele prestatie.
Beiden stofjes staan weer aan 15 % korting voor 2 dagen in de shop. 
 
groeten

Gepost door in Stof op Nov 03, 2016 .

Het wonder is geschied! In mijn vorige blogspot gaf ik nog aan: 'Marjolein  is geen broekenmens' . En nu is het zover, ik vond een broek die ze met plezier wilt dragen en dan nogwel eentje van het jeanstype! Joepie! Ik maakte direct een trui in een stofje waar ze al even op aan het wachten was. Normaal zou ik de trui hebben afgewerkt met donkerblauw, aangezien de konijntjes ook blauw zijn, maar omdat de broek in kwestie zwart is koos ik ook voor zwart, de konijntjes zijn zo donker dat je al dichtbij moet komen om de juiste kleur te kunnen zien.

Ik maakte een julia sweater, snel klaar en comfortabel. Ik heb hem wel iets langer gemaakt...

Gepost door in Stof op Nov 03, 2016 .
 
Plots had ik dit weekend een beetje tijd :-) en tegelijkertijd ook nog eens zin om te naaien.
De grootste kledingstekorten kon ik terugvinden in Marjolein haar kleerkast. Marjolein is nog steeds geen broekenmens dus ze kreeg weer twee tricot jurkjes. Ik weet dat veel mensen de candy van la maison victor al beu gezien zijn, maar het blijft marjoleins favoriete patroon (zakjes, touwtjes en tricot). Ze kreeg 1 Julia-candy-jurk en 1 candy jurk.

Voor het julia sweater jurkje gebruikte ik een double face jaquard  in donkerblauw met gekleurde v-tjes. Dat stofje had ik eigenlijk voor mezelf voorzien maar Marjolein is er ook heel...

Gepost door in Stof op Jun 11, 2016 .
Liefde op het eerste zicht. Marjolein en de beer met ballon van pinmint.
Ik wist al heel snel met welk stofje en patroontje ik de applicatie zou combineren, alleen had ik even een chronisch tijdgebrek waardoor beer bleef liggen.

Maar het is dan toch gelukt, het stofje bleef hetzelfde maar ik koos voor een andere model (patroonloos zomerjurkje).
 
 
Wie goed naar beer kijkt herkent er misschien de kleine broer van 'pluisjesbeer van finchfabrics' in? Marijke aka Pinmint is ook de moeder van deze beer.
 
Het leuke aan deze applicatie is dat je het draadje aan de ballon zelf moet bevestigen met naald en draad wat een...

Gepost door in op May 27, 2016 .
Marjolein kreeg deel III van het cookiemonster paneel. Naar een patroon uit dezelfde ottobre als de jongens. Omdat ze de laatste tijd sneller groeit als ik kan naaien nam ik maat 134, iets te ruim, maar geen probleem voor Marjolein 'dan kan ik het lekker lang dragen :-) )

Eén fotootje, met snoepje in de mond, zoals dat hoort bij een cookiemonster-topje.
 
Fijne avond!
Annelies
Copyright 2013 klijntje.be • Webdesign Burgmans web & reclamebureau
Mod not enabled! Enter admin settings :)